сряда, 1 декември 2010 г. | |

Страдащите от косопад

страдащите от косопадКосопадът всъщност засяга и двата пола, както мъже, така и жени. Дори появата му може да започне в съвсем юношеска възраст и да се разрасне бързо преди навършване на 30 години. Това е така, главно по наследствени причини. Има и някои фактори, които също могат да доведат до косопад, но основната причина е генетичната наследственост. Ако човек има в семейството такива случаи, тогава при него склонността към косопад е значително по-висока. Статистически един на всеки пет човека, страдащи от косопад има близък роднина с такъв проблем.

Косопадът е вид заболяване, но то не се характеризира с наличието на болка и не е опасно за живота на човек. При него е неприятен дискомфортът, който въздейства върху емоционалното състояние на хората. Косопадът променя външния вид, а тази промяна може да се превърне в сериозен проблем, тъй като това действа зле на самочувствието. Така не самият косопад, а ефектът, който той предизвиква е неприятен в чисто социален план, поради нетактичността и нелюбезността на хората.

Косопадът се проявява и при мъжете и при жените. В крайна сметка може да засегне и двата пола, тъй като основната причина за появата му е генна предразположеност. Според статистиката, в Америка около 2 % от населението и от двата пола, страда от косопад.