вторник, 30 ноември 2010 г. | |

Стресът може да предизвика косопад

стресът предизвиква косопадСтресът е една от основните причини за появата на косопад. Самото ни ежедневие е изпълнено с такива ситуации, в които не успяваме да смогнем да свършим всичко както трябва. Понякога чисто физически не ни стига времето. А тогава се появява и стресът, когато хората не успяват да се справят с нещо, когато то идва над техните възможности. Това започва да влияе физически на тялото и се проявява и в появата на косопад, а понякога и до по-сериозни състояния като сърцебиене или главоболие и др. Те от своя страна могат да доведат до различни заболявания, ако не им бъде обърнато внимание.

Но най-честата реакция на организма спрямо стреса е наличието на косопад. Състоянието на човешката коса може да подскаже много за начина на живот на един човек. Ако водите спокоен и щастлив живот, то косата ви ще бъде здрава и блестяща. Ако косата е суха и безжизнена, това е в резултат на стресовия начин на живот или на състояние на депресия. Колкото по-напрегнато е ежедневието ви, толкова по-голяма е вероятността косопадът да стане интензивен. Затова човек трябва да се научи да контролира по някакъв начин стреса, който го заобикаля. Това може да бъде постигнато със ситуациите, с които сме наясно, че предстоят, тъй като няма как да контролираме различни изненадващи неприятни новини или събития.

Ако успеете да се научите да контролирате нещата и да не позволявате на стреса да вземе връх, то постепенно ще отшуми и проблема с появилия се косопад.